Mange kandidater og lite oppdrag... eller?

Som headhunter med et relativt stort og godt nettverk merker jeg i stor grad en endring i marked. For 2 år siden var jeg ansett som en "masete type" som ringte kandidater og lurte på om de ønsket å se på nye muligheter. Jeg la til kjente og ukjente mennesker i mitt LinkedIn nettverk og fikk noen ganger aksept for forespørselen. I disse dager er jeg plutselig en "venn i nøden". Kandidater som har måttet gå fra jobben eller føler seg usikre på egen fremtid ringer meg, legger meg til på LinkedIn med forespørsler om å hjelpe de med nye muligheter i et tøft arbeidsmarked.

Merkelig hvordan ting blir snudd på hodet på så kort tid.

Så - er vi inne i en krise, eller ser vi faktisk konturene av en sunnere markedstilnærming fra norske bedrifter?

Jeg tror at vi ser konturene av en sunnere tilnærming fra mange bedrifter. Spesielt innenfor olje/gass-segmantet har det i en lang periode vært overbruk av  konsulenter. Vi har sett at norske bedrifter setter ut store engineeringsoppdrag til utlandet, bare for å spare noen kroner på sluttproduktet. Vi har sett en overrepresentasjon av dyktige konsulenter fra Sverige, Tyskland, England etc. Mange av disse forsvinner til nye kontinenter og markedet i disse dager. Mange norske konsulenter står samtidig utenfor komfortsonen med "trygge jobber".

For oss som jobber med rekruttering, som ikke må forveksles med utleie, ser vi spennende tider. Flinke folk vil alltid få jobb, og en god en sådan. Vi må bare tenke anderledes. Vi må sette større pris på å holde kompetansen innenfor bedriftenes 4 vegger. Satse på ansettelser og ikke innleie. Vi må tørre å levere noe lavere bunnlinje i en periode for å bygge opp gode USPer - kompetanse og lojale ansatte.

Det å rekruttere handler i stor grad om å kjenne markedet, kjenne kunden, ha et godt nettverk og ha en perfekt leveranse.

Jeg er overbevist om at norske bedrifter fortsatt ønsker å knytte til seg nøkkelkompetanse, kanskje også i større grad enn før. Dette er dog en tidkrevende prosess å gjøre internt, og blir ofte lagt på hold - dessverre. Det å bruke profesjonell hjelp koster i det store og hele til og med mindre enn man tror!

SÅ - Ja det er mange gode kandidater på markedet, men også mange spennende oppdrag for "sånne som meg". Jeg tror fortsatt på et oppsving, men kanskje en endring i både økonomi og arbeidsmetodikk. 

fortsetning følges.

Frode

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rekruttereren

Rekruttereren

43, Drammen

Jeg er Rekrutterer, Headhunter og nettverksbygger. Bygger på personlige relasjoner, stolthet og kvalitet i leveransen. Jeg er en person som stadig søker etter nye muligheter innenfor allerede satte normer. Jeg har et bredt, gjennomarbeidet nasjonalt og internasjonalt nettverk skapt via målbevisst arbeid med sosiale medier, tilstedeværelse og egenaktivitet innenfor ulike fagmiljøer. Blogger om livet, utfordringer og tanker rundt rekrutteringsbransjen i Norge.

Kategorier

Arkiv

hits