"Her kommer vintern, nå kommer den kalde fine tida"

"Er du av typen som liker å sitte, sitte inne å pimpe når sola skinner,

Er du av typen som er svak for sport, men bare på skjermen og bare når vi vinner,

Da har du problemer i følge peanøtthjerneforbundet

Men du ække aleine, vi er mange som har det sånn"

 - Joachim Nielsen

 

Jokke som i dag (8.september) ville vært 51 år gammel, klarte å skrive og formidle tekster som få andre artister, næringslivsledere og foredragsholdere ikke har klart på samme måte. Det er en tøff tekst, en glad tekst, en trist tekst som kan brukes i så mange ulike fora.

 

I dag tenker jeg på den i forbindelse med deg som sitter og ser at du i løpet av året burde ansette ett menneske til i salgsavdelingen din. Du som sitter og lurer, men som tenker at det er like greit å vente til snøen har lagt seg før du lager den annonsen og legger ut på Finn.no. Du som tenker at med den annonsen, så får du så mange søkere at du kan velge og vrake i stjernekandidater. Du som tenker at den personen kan begynne neste mandag. Du som har så mye å gjøre at du legger den tanken bakerst i hodet. Du som om 6 måneder tenker at hvorfor har jeg ikke fått ansatt den selgeren?

Du ække aleine, vi er mange som har det sånn?

 

Vi skjelver litt buksene for tiden. Er vi inne i en ny finanskrise? Er vi på vei inn i en ny finanskrise? Oljenæringen er rystet. Den norske kronen er svekket. Vi taper på valutahandel og mange får dessverre oppsigelser. Er vi litt redde for å bygge opp organisasjonene våre nå? Burde vi ikke heller gripe sjansen å ansette flinke folk i denne tiden? "Det er i motbakke det går oppover"uttalte komiker Rune Gokstad. Det er jo noe i det? Det er nå de som satser, vinner. De som griper sjansen, bretter opp ermene og jobber knallhardt får betalt.

 

Jeg som jobber med rekruttering opplever (ref tidligere blogginnlegg) å bli nedringt av gode kandidater som ønsker seg nye utfordringer. 90% av de jeg snakker med er over gjennomsnittet  motiverte, dyktige og klare for å utgjøre en forskjell i hvilket som helst selskap. Disse trenger nødvendigvis ikke ny jobb, men ønsker akkurat den utfordringen ditt selskap kan gi i denne spesielle tiden. Kanskje du trenger akkurat den typen! Satser du, satser han/hun....

 

Så-  ikke sitt og vent på at snøen skal falle. Plutselig er den borte igjen og du taper terreng i forhold til dine konkurrenter. Ring en headhunter i dag, legg planer og ansett noen gode folk.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rekruttereren

Rekruttereren

43, Drammen

Jeg er Rekrutterer, Headhunter og nettverksbygger. Bygger på personlige relasjoner, stolthet og kvalitet i leveransen. Jeg er en person som stadig søker etter nye muligheter innenfor allerede satte normer. Jeg har et bredt, gjennomarbeidet nasjonalt og internasjonalt nettverk skapt via målbevisst arbeid med sosiale medier, tilstedeværelse og egenaktivitet innenfor ulike fagmiljøer. Blogger om livet, utfordringer og tanker rundt rekrutteringsbransjen i Norge.

Kategorier

Arkiv

hits