Thats the way it`s done

Min gode kunde ALBJERK BIL i Drammen vet hvordan man skal ta i mot en ny-ansatt!

Før sommeren hjalp jeg Albjerk Bil i Drammen med å ansette en selger til deres nyttekjøretøy avdeling. En bra search-prosess hvor vi fant akkurat den personen vi lette etter relativt raskt.

Når man starter opp i ny jobb bør arbeidsgiveren være klar for å ta i mot sin nye ansatte. PC, visittkort og tilganger på systemer er en selvfølge. Det at den nærmeste lederen er på plass, det samme.

Dessverre er det mange som svikter på dette punktet, og som gir den nyansatte en kjedelig start på sitt nye jobb-eventyr. Ofte kommer oppstarts-dagen som "julekvelden på kjerringa", hvor man gjerne tilbringer en uke på møterommet med lånt PC overlatt til seg selv. Arbeidsgiveren gir den nyansatte en "det er ikke så nøye"- følelse. Det må være forferdelig demotiverende å glede seg, komme på ny arbeidsplass full av energi og møte denne holdningen! Kanskje det også viser hvordan selskapet egentlig er? - Det må i alle fall gi en følelse av likegyldighet. 

Det er også litt artig når mange av de som glemmer bort denne lille, men viktige delen av ansettelsen er MEGET opptatt av førsteinntrykket kandidaten gir på intervju. Den gjenspeiler gjerne resten av prosessen til kunden. Førsteinntrykket blir ikke glemt! Tenk deg inntrykket du gir til den nyansatte når du glemmer at han starter opp hos deg da!

Jeg er stolt og glad på vegne av Albjerk Bil, som min kunde, og som arbeidsplass for min kandidat, som vet å ta i mot en ansatt på en skikkelig måte. Jeg var på besøk hos begge parter i dag for å se om alt hadde fungert de 3 første dagene, og alt var ublidt positivt fra begge hold.

Bra jobbet Birger og Marius hos Albjerk Bil . Mennesker skaper business!


Alt på plass når Stian startet sin første arbeidsdag 1 september.
 

YCDBWSOYA

//Frode

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rekruttereren

Rekruttereren

43, Drammen

Jeg er Rekrutterer, Headhunter og nettverksbygger. Bygger på personlige relasjoner, stolthet og kvalitet i leveransen. Jeg er en person som stadig søker etter nye muligheter innenfor allerede satte normer. Jeg har et bredt, gjennomarbeidet nasjonalt og internasjonalt nettverk skapt via målbevisst arbeid med sosiale medier, tilstedeværelse og egenaktivitet innenfor ulike fagmiljøer. Blogger om livet, utfordringer og tanker rundt rekrutteringsbransjen i Norge.

Kategorier

Arkiv

hits